Φίλοι του Σιδηρόδρομου Θεσσαλονίκης

Railway Museum of Thessaloniki

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Καλώς ορίσατε Πως θα φθάσετε στο Μουσείο

Πως θα φθάσετε στο Μουσείο

Το Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτίριο του πρώην σταθμού της Στρατιωτικής Στάσης του ΟΣΕ, στην σιδηροδρομική περιοχή της Διαλογής, στα όρια των δήμων Κορδελιού-Εύοσμου και Μενεμένης-Αμπελοκήπων.

Η πρόσβαση σ’ αυτό γίνεται μόνο από την οδό Νέα Μοναστηρίου (παρακαλώ συμβουλευτείτε τον παρακάτω χάρτη).

Λεωφορειακές γραμμές ΟΑΣΘ που σας φέρνουν στο Μουσείο από τον Επιβατικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης είναι οι υπ' αριθ. 51,54 & 54Α και κατεβαίνετε στην στάση "Σιδηροδρομικό Μουσείο". .   Aπό τον Τερματικό Σταθμό των .ΚΤΕΛ υπ'αριθ. 80Ε,81,82Ε,89Α & 89Β.

Το Μουσείο λειτουργεί αποκλειστικά με την φροντίδα του συλλόγου "Φίλοι του Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης" από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες από 10οο - 14οο .

Τα μέλη του Δ.Σ είναι πάντα πρόθυμα να ενημερώνουν και να συζητούν με τους επισκέπτες θέματα που αφορούν την ιστορία και τεχνολογία των σιδηροδρόμων.

Δέχεται  οργανωμένους συλλόγους η ομάδες επισκεπτών μετά από συνεννόηση και  Κυριακή σε ώρα που θα συμφωνηθεί.

Το Σιδηροδρομικό Μουσείο δεν έχει τακτική επιχορήγηση από κανέναν φορέα και για την στοιχειώδη συντήρηση,ο σύλλογος προαιρετικά, δέχεται οικονομική ενίσχυση 2€ το άτομο.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση σας πρέπει να προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση.

Τηλ.  επικοινωνίας 2310 559590                               e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.                     και στο facebook @sfsth.gr


 

 

 

 

  1. Η περιοχή βρίσκεται μεταξύ την ανισόπεδης διάβασης της οδού Νέας Μοναστηρίου με τις σιδηροδρομικές γραμμές και την αερογέφυρα της περιφερειαςκής οδού με την Νέα Μοναστηρίου.
  2. Με τα  βέλη σημειώνεται η προτεινόμενη διαδρομή για τους οδηγούς.

 

 

Κεντρικό Μενού


ΕλληνικάEnglish