Φίλοι του Σιδηρόδρομου Θεσσαλονίκης

Railway Museum of Thessaloniki

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Καλώς ορίσατε Εκδηλώσεις Επίσκεψη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης

«Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος» έμεινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης από την επίσκεψή του στο Μουσείο Σιδηροδρόμων Θεσσαλονίκης και στην έκθεση του Μακεδονικού Αγώνα. Μάλιστα, αυτή ήταν και η πρώτη επίσκεψη δημάρχου στο Μουσείο.

Στην περιήγησή του στις αίθουσες του Μουσείου, είχε την ευκαιρία να θαυμάσει σπάνια εκθέματα και στον υπαίθριο χώρο δει από κοντά  ατμομηχανές, βαγόνια του περασμένου και προπερασμένου αιώνα, το ρεστοράν του "Orient Express", εκατοντάδες φωτογραφίες, καθώς και τα εκθέματα του Μακεδονικού Αγώνα που έχουν σχέση με τον ελληνικό σιδηρόδρομο.

«Τα χρωστάμε αυτά σε όλους τους Θεσσαλονικείς που αγαπούν το τρένο αλλά και στους απογόνους των συμπολιτών μας Εβραίων της Θεσσαλονίκης που στιβάχτηκαν στα τρένα της φυγής και του ολέθρου από αυτόν ακριβώς το χώρο που βρισκόμαστε τώρα με κατεύθυνση τα ναζιστικά στρατόπεδα, πριν εβδομήντα χρόνια» επισήμανε ο δήμαρχος και τόνισε ότι «ο χώρος και τα εκθέματα του Μουσείου είναι εκπληκτικά και χρειάζονται προστασία, ανάδειξη και προβολή. Αποτελούν σπουδαία παρακαταθήκη για όλους και κυρίως για να μαθαίνει η νέα γενιά, οι πολυάριθμοι μαθητές των σχολείων που επισκέπτονται συχνά το μουσείο και βλέπουν και ακούν για την ιστορία του σιδηροδρόμου».

Το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, εκτός από τον πρόεδρο Ευθύμη Κοντόπουλο, ξενάγησαν στους χώρους η Νούλη Παπαδοπούλου, Πολιτικός Μηχανικός, προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών στο Δ. Κορδελιού-Ευόσμου, ο Γιάννης Τόσκας, πολιτικός μηχανικός -συγκοινωνιολόγος στον Οργανισμό Θεσσαλονίκης και ο Γιάννης Σπάσος τοπογράφος μηχανικός, όλοι μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.

 

 

Κεντρικό Μενού


ΕλληνικάEnglish