Φίλοι του Σιδηρόδρομου Θεσσαλονίκης

Railway Museum of Thessaloniki

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Καλώς ορίσατε Εθελοντισμός - Δραστηριότητες
Εθελοντισμός - Δραστηριότητες


Ο Εθελοντισμός στην πράξη

Ο εθελοντισμός είναι η παροχή υπηρεσιών, χωρίς ατομικό κέρδος, από πολίτες ή ομάδες πολιτών, ανεξαρτήτως ηλικιών, μορφωτικών επιπέδων, οικονομικής κατάστασης και προωθεί μια στάση ζωής που ενστερνίζεται ιδιαίτερες αξίες, όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική συμμετοχή. Εθελοντής είναι ο πολίτης που προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο και τις γνώσεις του σε δράσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου χωρίς αντάλλαγμα. Ο εθελοντής, συμμετέχοντας σε εθελοντικές δράσεις απελευθερώνει την δημιουργικότητα του, συναναστρέφεται με νέους ανθρώπους διαφόρων ειδικοτήτων και γνώσεων και διευρύνει τη κοινωνική του συμμετοχή. Συμβάλει ενεργά στην κοινωνική και κοινοτική ανάπτυξη , ενώ αναπτύσσει ικανότητες στη συναναστροφή και στη συνεργασία.

Περισσότερα...
 

Ο Σύλλογος στην ομάδα Υποστήριξης "CHRISTA"

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, η δεύτερη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης (Local Support Group) στο πλαίσιο του έργου «CHRISTA: Culture and Heritage for Responsible, Innovative and SustainableTourism (Πολιτισμός και Κληρονομιά για Δράσεις Υπεύθυνου, Καινοτόμου και Βιώσιμου Τουρισμού)», που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREGEUROPE 2014-2020 και αφορά την προώθηση του Πολιτιστικού Τουρισμού στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην Τοπική Ομάδα Υποστήριξης (Local Support Group) συμμετέχει ο Σύλλογος “Φίλοι του Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης” εκπροσωπώντας το Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.Το Θέμα της συνάντησης ήταν “Βιομηχανική Κληρονομιά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Διεθνείς Καλές Πρακτικές για την αξιοποίηση και προώθηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς”. https://www.youtube.com/watch?v=NEUoJ_zpXj0

Περισσότερα...
 


Κεντρικό Μενού


ΕλληνικάEnglish